Descriere

Producătorii au aruncat în acest Zorro la feminin cele mai de succes actriţe de origine hispanică: Salma Hayek şi Penelope Cruz. Au adaugat parfum de epocă, lupte cu fel de fel de instrumente (inclusiv nurii de care cele două nu duc deloc lipsă) şi umor şi au obţinut “Bandidas” (“Hoţoaicele”?) o comedie de acţiune plină de antren. 

Mexic, 1880. Sara Sandoval (Salma Hayek) este fiica unui bogat bancher, iar Maria Alvarez (Penelope Cruz) cea a unui fermier sărac. Cele două tinere n-au nimic în comun în afară de originea lor mexicană, însă amândouă sunt aruncate de soartă în acelaşi vârtej de aventuri. Cu ajutorul lui Quentin Crooke (Steve Zahn), un tânăr şi idealist detectiv din New York, cele două îi zădărnicesc planurile lui Tyler Jackson (Dwight Yoakam), un om de afaceri care vrea să îi deposedeze pe mexicani de pământurile lor pentru a construi o cale ferată…

Sara este o fată răsfăţată care a fost educată în Europa, Maria este o ţărăncuţă cu suflet bun. După ce tatăl Sarei, bancherul şi bogătaşul local, este omorât, iar tatăl Mariei este grav rănit de aceiaşi răufăcători, cele două se aliază împotriva duşmanului comun. Răufăcătorii pretind că reprezintă o bancă din New York şi au termen de 90 de zile pentru a prelua pământurile celor care stau în calea construirii căii ferate care traversează Mexicul. Şi pentru asta preiau toate ipotecile bieţilor oameni, cumpărând-le fermele cu un singur peso. Dar cele două fete sparg filialele băncii şi răscumpără fermele cu banii furaţi. În ecuaţie apare şi Quentin, un criminalist din New York, care este viitorul ginere al preşedintelui băncii, dar care le ajută pe fete. 

Bandidas a fost filmat integral în Mexic. Exterioarele au fost filmate în Durango şi Mexico City. Durango este o locaţie foarte căutată pentru filmări de western-uri. S-a bucurat de o popularitate deosebită în anii ’60 şi ’70, pentru mai multe filme, între care Chisum şi Hoţii de trenuri.

Producţia a avut un buget de aproximativ 30 milioane de dolari şi o perioadă de filmări de 14 săptămâni, în toamna lui 2004. 

Într-un interviu, Salma Hayek a fost întrebată care au fost cele mai amuzante secvenţe şi a răspuns: “Toate scenele de acţiune cu Sam Shepard. E un erou autentic! Îi admir foarte mult munca, atât ca actor, cât şi ca dramaturg… Are o inteligenţă incredibil de energizantă.”

Când co-regizorul Joachim Roenning a fost întrebat cum a lucrat cu Sam, a răspuns: “A fost fantastic. La început, a fost oarecum sceptic în faţa unui western produs de francezi şi regizat de norvegieni. Dar am reuşit destul de repede să îl convingem de intenţiile noastre şi a urmat o colaborare extraordinară”.


Varianta full HD (Instalarea unui plugin HD ar putea fi necesara)