Descriere

Adevăratul curaj este o poveste în stil western despre răzbunare şi onoare, adusă pe marele ecran de Joel şi Ethan Coen, care au adaptat romanul clasic al lui Charles Portis şi au obţinut deja 10 nominalizări la Oscar şi 8 nominalizări la premiile BAFTA, filmul cîştigînd deja un premiu BAFTA pentru cea mai bună imagine.

Când tatăl ei e ucis de Tom Chaney, un zilier angajat la ferma familiei, Mattie Ross, o fată de numai 14 ani, porneşte în căutarea ucigaşului, hotărâtă să-i dea de urmă şi să se răzbune. În drumul ei întâlneşte un şerif despre care se spune că nu e altul mai dur decât el. E Reuben J. “Rooster” Cogburn, alcoolic, pierde-vară, cu un caracter imposibil, dar Mattie îl angajează şi insistă să meargă cu el, în ciuda împotrivirii acestuia. În drumul lor înspre rezervaţia indienilor unde au auzit că s-ar ascunde Chaney, li se alătură LaBoeuf, un ranger care îl caută şi el pe criminal, dar din propriile sale motive. Cei trei au de înfruntat pericole şi surprize care pun la grea încercare adevăratul curaj al fiecăruia.

Pus în valoare de o distribuţie remarcabilă, care îi include pe pe Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, dar şi debutanta Hailee Steinfeld în rolul uneia din cele mai tinere şi mai curajoase eroine din literatura americană, ADEVĂRATUL CURAJ este regizat şi scris pentru marele ecran de Joel şi Ethan Coen,, şi produs de Scott Rudin, Ethan Coen and Joel Coen. Producători executivi sînt Steven Spielberg, Robert Graf, David Ellison, Paul Schwake şi Megan Ellison.

Echipa de producţie a filmului este formată din colaboratori fideli ai fraţilor Coen, precum directorul de imagine Roger Deakins, ASC, BSC (The Man Who Wasn’t There, O Brother Where Art Thou?), scenograful Jess Gonchor (Capote, No Country for Old Men), creatoarea de costume Mary Zophres (Catch Me If You Can, O Brother Where Art Thou?). Montajul este asigurat de Roderick Jaynes, iar coloana sonoră este creaţia lui Carter Burwell.

 


Varianta full HD (Instalarea unui plugin HD ar putea fi necesara)